Kratos Merger Management

Trends in foodservices

Hoewel er grote conceptverschillen zijn binnen de foodservices sector (van restaurantketens tot aan evenement cateringbedrijven), zijn er ook grote overeenkomsten.

De belangrijkste ontwikkelingen

Kok aan het werk

  • Verhogen van het klantvertrouwen
  • Door het grote aanbod van mogelijkheden kunnen uw klanten iedere keer opnieuw kiezen waar en wanneer ze welk eetmoment hebben. Het is van belang dat eenmaal binnengehaalde klanten ook uw klant blijven. De diversiteit van de verschillende klantgroepen maakt dat uw ICT- systemen in staat moeten zijn om gedetailleerde en persoonlijke benaderingen mogelijk te maken. Voorbeelden hiervan zijn dynamische promoties op basis van aankoopgedrag en loyaliteitssystemen ten behoeve van CRM.

  • Automatisering van arbeidskosten management
  • De foodservices sector wordt gekenmerkt door veel verschillende arbeidscontracten. Een aanzienlijk aandeel van die contracten is part-time, met diverse aanvullende regelingen. De ICT laat toe dat het plannen, registreren, bewaken en vertalen naar lonen van uitgevoerde arbeid veel effectiever gedaan kan worden.

  • Verbetering van voedselkosten management
  • Binnen foodservices staan de marges onder druk. Actieve beheersing van voedselkosten is van het grote belang. In welk onderdeel van de keten (inkoop, aanvoer, opslag, bereiding, verkoop) worden de meeste kosten gemaakt en op welke wijze kunnen die kosten naar beneden gebracht worden, zonder de kwaliteit te verliezen. Integratie van de genoemde keten onderdelen met behulp van ICT wordt steeds belangrijker.

  • Invoering van performance management
  • Financiële sturing alleen is niet meer voldoende. In de huidige markt moet het verhaal achter de cijfers bekend zijn. De operationele en financiële rapportage moeten aan elkaar gekoppeld kunnen worden met behulp van key-performance indicatoren. Datawarehousing, is het middel dat dagdagelijkse sturing mogelijk kan maken. Efficiënte en transparante rapportage is noodzaak.

Waarschijnlijk herkent u deze trends, maar heeft u nog niet een beeld hoe dit concreet past in uw organisatie gecombineerd met de business-as-usual problemen. KRATOS kan u daarbij ondersteunen. Samen met u en uw mensen bekijken we de realistische mogelijkheden om op basis van uw prioriteiten hier invulling aan te geven.

FOODSERVICES
Een combinatie van mensenwerk en goede producten

Benieuwd wat onze aanpak voor u kan betekenen? Neem contact met ons op. Wij lichten het graag in een persoonlijk gesprek toe.

 

Samengevat:
Het vertrouwen van uw klanten
De kosten van uw mensen
De kosten van uw producten
Uw goede cijfers